Snelnieuws

Huwelijken Kemzeke 1911-1913
zaterdag 21 december 2013

Vanaf heden is de lijst huwelijken in de registers van burgerlijke stand van Kemzeke voor de periode 1911-1913 te raadplegen via de database zoekfuncties op onze website.
Enkel aktenummers beschikbaar ingevolge beslissing van de gemeentearchivaris. 

Details ...
Huwelijken Elversele 1911-1912
zaterdag 21 december 2013

Vanaf heden is de lijst huwelijken in de registers van burgerlijke stand van Elversele voor de periode 1911-1912 te raadplegen via de database zoekfuncties op onze website.
Enkel aktenummers beschikbaar ingevolge beslissing archivaris. 

Details ...
Huwelijken Steendorp 1911-1912
zaterdag 21 december 2013

Vanaf heden is de lijst huwelijken in de registers van burgerlijke stand van Steendorp voor de periode 1911-1912 te raadplegen via de database zoekfuncties op onze website.
Enkel aktenummers beschikbaar ingevolge beslissing van de gemeentearchivaris (D. Coppieters). 

Details ...
Huwelijken Temse 1911-1912
zaterdag 21 december 2013

Vanaf heden is de lijst huwelijken in de registers van burgerlijke stand van Temse voor de periode 1911-1912 te raadplegen via de database zoekfuncties op onze website.
Enkel aktenummers beschikbaar ingevolge beslissing van de gemeentearchivaris (D. Coppieters). 

Details ...
Huwelijken Tielrode 1911-1912
zaterdag 21 december 2013

Vanaf heden is de lijst huwelijken in de registers van burgerlijke stand van Tielrode voor de periode 1911-1912 te raadplegen via de database zoekfuncties op onze website.
Enkel aktenummers beschikbaar ingevolge beslissing van de gemeentearchivaris (D. Coppieters). 

Details ...
Collectie Varia
vrijdag 20 december 2013

De varia-collectie bidprentjes en rouwbrieven werd weer aangevuld en is te raadplegen via de database zoekfuncties op onze website.

Details ...
Huwelijken De Klinge 1911-1913
zaterdag 30 november 2013

Vanaf heden is de lijst huwelijken in de registers van burgerlijke stand van De Klinge voor de periode 1911-1913 te raadplegen via de database zoekfuncties op onze website.

Details ...
Huwelijken Waasmunster 1911-1913
zaterdag 30 november 2013

Vanaf heden is de lijst huwelijken in de registers van burgerlijke stand van Waasmunster voor de periode 1911-1913 te raadplegen via de database zoekfuncties op onze website.

Details ...
Huwelijken Meerdonk 1911-1913
zaterdag 30 november 2013

Vanaf heden is de lijst huwelijken in de registers van burgerlijke stand van Meerdonk voor de periode 1911-1913 te raadplegen via de database zoekfuncties op onze website.

Details ...
Collectie KOKW (deel 4)
zaterdag 30 november 2013

Vanaf heden is de collectie rouwbrieven van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas te raadplegen via de database zoekfuncties op onze website.

Details ...
Familiekunde Vlaanderen

Met steun van de Vlaamse Overheid

Onze uitgaven / BOETIEK

feed image
Startpagina arrow Informatie over RSS
Blijf op de hoogte met onze RSS-feeds. PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door administrator   
dinsdag 11 april 2006

Vindt U het leuk om telkens naar uw favoriete website te surfen om te kijken of er iets nieuws is? Waarschijnlijk niet en FV-Land van Waas heeft, zoals vele andere sites, geopteert om alle nieuwtjes van zijn website te groeperen in een RSS-feed. Die RSS-feeds kan u gratis op uw PC ontvangen door gebruik te maken van een RSS-lezer.

Wat is RSS?

RSS is een formaat om berichten beknopt bekend te maken op meerdere sites tegelijkertijd.

De titel, een korte beschrijving en een link naar het volledige bericht worden in een taal afgeleid van de internettaal XML (Extensible Markup Language) geschreven en vormen aldus de RSS-feed van de website.

Op regelmatige tijdstippen verzamelt een RSS-lezer al deze RSS-feeds en toont ze aan de gebruiker. Wanneer zijn interesse gewekt is door de korte beschrijving, kan hij gewoon doorklikken naar het volledige bericht op de desbetreffende website.

Functioneel kan u het zowat vergelijken met de krantenkoppen op teletekst.

RSS is een acroniem voor 'Really Simple Syndication'.

De basis voor dit formaat werd reeds gelegd in 1997 door Dave Winner en groeide in 2003 na veel omzwervingen uit tot de versie RSS 2.0 die op onze website gebruikt wordt.

Wat kost RSS mij?

Een abonnement op de RSS-feed van FV-Land van Waas is volledig gratis.

Hoe vaak wordt de informatie ververst?

Dit is een instelling van uw RSS-lezer. Raadpleeg de handleiding van uw programma om deze instelling te wijzigen.

Hoe gebruik ik de RSS-feeds van FV-Land van Waas?

Wat u nodig hebt is de adressen van de RSS-feeds. Dit adres kan u te weten komen door te klikken op het oranje icoontje RSS-icoon of RSS-icoon dat u links onderaan op elke pagina van onze website kan vinden. Het adres dat bovenaan de geopende pagina verschijnt, moet u kopiëren en toevoegen aan uw RSS-lezer. Vanaf nu zal u automatisch op de hoogte gehouden worden van onze nieuwe berichten.

Hoe u concreet onze RSS-feed moet toevoegen aan uw RSS-lezer, kan u het best lezen in de handleiding van uw RSS-lezer.

Voor de specialist:

Hoe kan u die RSS-feed ook nog ontvangen?

Om onze RSS-feed te lezen hebt u een RSS-lezer nodig. Deze bestaan in 3 verschillende soorten en voor alle gangbare besturingssystemen (Windows, Mac en Linux).

 1. De web-gebaseerde lezer:
  Dit is een website waar u (meestal na registratie) een soort eigen krant kan samenstellen met alle RSS-feeds die u interesseren. Over het algemeen zijn deze lezers wel trager dan de desktop lezers en u moet aangelogd blijven om de titels, en samenvattingen te kunnen lezen.
  Voorbeelden:

 2. De desktop lezer:
  Dit is een programma dat u op uw eigen computer moet installeren en dat op gezette tijden alle RSS-feeds inleest waar u zich op geabonneerd hebt.
  Eens de RSS-feeds ingelezen zijn, moet u enkel aangelogd zijn wanneer u het volledige bericht wil lezen.
  Voorbeelden:

 3. RSS-lezer geïntegreerd in uw web-browser:
  Indien u gebruik maakt van Safari(Mac), Opera, Netscape of Mozilla Firefox om onze website te raadplegen, dan is er reeds een RSS-reader ingebouwd. Wanneer een bepaalde website RSS-feeds ter beschikking stelt, verschijnt  een RSS-icoon naast de URL van de website in de adresbalk. Het volstaat dan om op dit icoon te klikken om zich te abonneren op de desbetreffende RSS-feed(s). Ook in de nieuwe Internet Explorer 7, die begin januari 2007 via automatische update op uw systeem geïnstalleerd wordt, is er een RSS-lezer voorzien.
 
© 2014 www.familiekunde-landvanwaas.be
FV-Land van Waas is een regionale afdeling van de vzw Familiekunde Vlaanderen
Zetel: Van Heybeeckstraat 3, 2170 Antwerpen-Merksem       Ondernemingsnummer 0410.941.587