zorro® 2.0 gelanceerd

Zorro® 2.0 is een grote software upgrade van onze genealogische online zoekfunctie die in juni 2020 als zorro® werd gelanceerd.
Meer dan 400 abonnees zoeken sindsdien hun Wase voorouders op met zorro®, velen zelfs van ver buiten het Waasland.

In het voorbije jaar werd zorro® helemaal herzien en sterk verbeterd op basis van wensen van onze gebruikers om hen nog beter te ondersteunen in het speurwerk naar hun eigen familiegeschiedenis.
Deze upgrade werd bedacht en gerealiseerd in eigen beheer dankzij het uitstekende werk van onze IT werkgroep met vrijwilligers Luc Van Thienen, Pascal Janssens, Griet Van Houwe, en Maarten Slembrouck van WEB Vlaanderen voor de technische ondersteuning.
Het resultaat is verbluffend!  

Zorro® 2.0 is permanent online beschikbaar vanaf vrijdag 11 februari op www.publicatie-landvanwaas.be via een prijsvriendelijk abonnement.

Wil je een abonnement dan kan je hiervoor terecht op onze website (10€ per jaar voor leden van Familiekunde Vlaanderen vzw, 25 € anders).
Huidige abonnees krijgen een maand extra toegevoegd aan hun abonnement.

Release 2.0 is een gevoelige verbetering van de eerste versie. Nu kan veel krachtiger gezocht worden naar voorouders.
We vermelden enkele van de vele verbeteringen:

  • Integratie van zoek-, resultaat- en detailschermen met links naar de beelden van akten en rouwdrukwerk, waar mogelijk.
  • Simultaan zoeken in Burgerlijke Stand (BS) en Parochieregisters (PR), zodat de hele periode van ca. 1600 tot in de 20ste eeuw opzoekbaar wordt in één zoekfunctie.
  • Intuïtief sorteren via klikoperaties op de kolomnamen
  • Dashboard op homepagina met relevante informatie
  • FAQ-pagina met vraag en antwoord op veelgestelde vragen

Tijdens het uitgebreid testen van zorro® 2.0 kregen we zeer lovende commentaren.