Contactmomenten Genealogie 2023

We willen genealogen, beginnelingen of gevorderden, de kans geven elkaar te ontmoeten om hun genealogische uitdagingen met elkaar te delen. Daarom organiseert Familiekunde Vlaanderen regio Land van Waas vzw op regelmatige basis Contactmomenten Genealogie. Voor 2023 hebben we volgend programma (steeds onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen):

Donderdag 02/02 om 19u00 : "Genealogische knoop Suy/Saey" (Luc Van Thienen)
Donderdag 08/06 om 19u30 : “Zoekfuncties zorro® 2.0” (Luc Van Thienen)
Donderdag 14/09 om 19u30 : “Canoniek recht en genealogie” (Georges Picavet)
Donderdag 19/10 om 19u30 : “Emigratie naar Quebec, Canada” (Luc Chalmet)
Donderdag 30/11 om 19u30 : “CSY: via vaderlijke familiestamboom naar de onbekende dader” (Sofie Claerhout).

Details over deze sessies kunnen gevonden worden in onze Kroniek 2023-01 onder de rubriek ‘Agenda’.

De Contactmomenten Genealogie zullen begeleid worden door Luc Chalmet, Griet Van Houwe en Luc Van Thienen, de lesgever van onze opleidingen in oud schrift. FV leden zullen de kans krijgen om hun eigen genealogische problematiek in te zenden voor bijeenkomsten met onderwerp “genealogische knoop”. Wie nu al de kriebels voelt om ons een genealogische knoop waarop je bent vastgelopen door te sturen kan ons dat emailen.

Deelname is gratis voor iedereen maar Inschrijven voor Contactmomenten Genealogie is absoluut verplicht. Het aantal deelnemers is beperkt door de ruimte waar de sessies plaatsvinden.

Locatie contactavond: Bibliotheek Sint-Niklaas, Hendrik Heymanplein 3, 9100 Sint-Niklaas (onder voorbehoud).

Al onze activiteiten van het najaar zijn gepland om door te gaan op de nieuwe locatie : Zaal Coleta De Schryver, Huis Janssens – ingang via annex, Zamanstraat 49B , 9100 Sint-Niklaas.

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar de secretaris.