Agenda

Lancering zorro 2.0
Donderdag 10 Februari 2022, 19:30 - 21:30

We willen genealogen, beginnelingen of gevorderden, de kans geven elkaar te ontmoeten om hun genealogische uitdagingen met elkaar te delen. Daarom organiseert Familiekunde Vlaanderen regio Land van Waas vzw op regelmatige basis Contactavonden Genealogie organiseren. Voor 2022 hebben we volgend programma:

  • Donderdag 10/02 om 19u30 : "Lancering zorro® 2.0" (Luc Ch)
  • Donderdag 19/05 om 19u30 : “Ken jij de vrouwen in je stamboom? ” (Maite De Beukeleer)
  • Donderdag 09/06 om 19u30 : “Inleiding tot andere bronnen” (Luc VT)
  • Donderdag 15/09 om 19u30 : “Cijnsboeken” (Georges Picavet)
  • Donderdag 03/11 om 14u00 : “Kennismaken met Stadsarchief Sint-Niklaas” (Patty De Meester)

De Contactmomenten Genealogie zullen begeleid worden door Griet Van Houwe, Geert Hoste die samen het indexeerwerk van akten en andere documenten beheren in onze vereniging, en door Luc Van Thienen, de lesgever van onze opleidingen in oud schrift. FV leden zullen de kans krijgen om hun genealogische problematiek in te zenden. Op basis van de ingezonden vraagstukken zullen Griet en Geert de agenda van deze contactavonden verder finaliseren. Wie nu al de kriebels voelt om ons een genealogische knoop waarop je bent vastgelopen door te sturen kan dat emailen naar de voorzitter. Tijdens de contactavonden zullen eventueel genealogieknopen van deelnemers worden besproken bij voldoende interesse en beschikbare tijd.
Deelname is gratis voor iedereen maar Inschrijven voor Contactdagen Genealogie is absoluut verplicht. Het aantal deelnemers is beperkt door de ruimte waar de sessies plaatsvinden.

Locatie contactavond: Bibliotheek Sint-Niklaas, Hendrik Heymanplein 3, 9100 Sint-Niklaas (onder voorbehoud).

Locatie Bibliotheek Sint-Niklaas; Hendrik Heymanplein 3, 9100 Sint-Niklaas